Gymnastiekvereniging Boskoop

Nieuws

Nieuwsbrieven

december 2018:
Op de Mat dec 2018

Nieuws

Shop je Sinterklaas- en kerstcadeaus via SPONSORKLIKS! Hiermee sponsor je onze vereniging!

Er moeten vast nog cadeaus gekocht worden voor de komende Sinterklaas periode. Vergeet niet bij al je online-aankopen dit te doen via de Sponsorkliks button op onze website www.gyminboskoop.nl !!Gymvereniging Boskoop ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com maar ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nlEn wat helemaal fantastisch is: het kost jou geen cent extra!Hoe werkt het?Stap 1: Ga naar www.gyminboskoop.nl
Stap 2: Klik op de button van Sponsorkliks
Stap 3: Je komt op de website van deze organisatie en daar zoek je je favoriete webwinkel
Stap 4: Plaats gewoon je bestelling, kost niets meer, maar Gymvereniging Boskoop ontvangt voor iedere aankoop die jullie doen een klein bedrag.Zo sponsoren we met z’n allen onze vereniging!!!Alvast bedankt namens alle leden van Gymvereniging Boskoop.

1e plaatsingswedstrijd 4e divisie
24 november 2018 – Irma
A-selectie*allereerste rayon wedstrijd*in dit nieuwe seizoen*24 november 2018*mistig en koud*nieuwe turnhal in Voorburg*knap krap ingericht*ook 1ste keer*toch spannend*beetje zenuwen mag best*3 wedstrijden voor GV Boskoop*achter elkaar*Jara Fang Tara Tess* nieuw in jeugd2*bijten het spits af*vloer oefening ook nieuw*wow*wat een ervaring*keurig geturnd*2e wedstrijd* Nicky*nu ook junior*springt*danst*turnt*in een groot 2e jaars junioren veld *heel knap*hoge salto’s*3e wedstrijd*ook nieuwkomers*senioren Alisa Dorinda Maaike*helaas 2 dames met blessure*zij zetten allen hun beste beentje voor*de eisen zijn hoog*Alisa turnt alle onderdelen*heel mooi*en netjes*de trainsters zijn weer super trots*op naar het 2e deel*rayon 2019*

Boskoopse turnsters springen naar het podium
10 november 2018 – Dorien
De afgelopen weken stonden bij de vrijdaglessen in het teken van de Groepsspringwedstrijden. Op zaterdag 3 november namen de turnsters van 10-12 jaar deel aan de springwedstrijd ‘Jump in’ in Waddinxveen. Op zaterdag 10 november deden de turnsters van 13-20 jaar mee aan de regionale Groepsspringwedstrijden D/E-niveau in Bodegraven.In Waddinxveen namen twee Boskoopse teams het op tegen teams uit Zevenhuizen, Moordrecht en Waddinxveen. Er was hard getraind en dat bleek succesvol: Boskoop 1 (Evy Spek, Indra Lowies, Alysia Schneider, Bente Schakel, Sophie Nugteren en Senna Bal) behaalde goud op lange mat en brons op minitrampoline. Boskoop 2 (Denise Wolterink, Noa Zekveld, Megan Tuinenburg, Tessa Straver, Elise van den Bosch en Indy Voets) ging naar huis met brons op kast, zilver op lange mat en goud op minitrampoline. Zij wonnen als kers op de taart ook nog de ‘Jump-in’-trofee met hoogste totaalscore.In Bodegraven waren ca 15 verenigingen uit de regio verzameld. De Boskoopse junioren (Femke Roos, Jiska Schotanus, Sylvana Walsari, Milou en Anouk Meijerink en Fabiënne Tromp) behaalden in niveau E maar liefst twee keer een 1e plek; op pegasus en op kast wist niemand hen te verslaan. De senioren (Marit Nederhoff, Lara Keesmaat, Annemarie Daeter, Sam Verbij, Tessa Goudkade en Irene van den Bent, aangevuld met junior Yip Oudijk) hadden in niveau D pittige concurrentie. Met goed teamwork behaalden zij op pegasus en lange mat een knappe 2e plaats.Klik hier voor de foto’s!

 

Vacature leiding kleutergym en baltiek
14 juli 2018 – BestuurWegens het stoppen van onze huidige leiding van de kleutergym en baltiek, zoekt Gymnastiekvereniging Boskoop per september 2018 een nieuwe leiding/docent voor deze uren.

Wat zoeken we:

  • Een enthousiast iemand met een hart voor de sportieve en motorische ontwikkeling van jonge kinderen;
  • Iemand die zelfstandig kleutergym en baltiek lessen (combinatie gymnastiek en balsporten) kan ontwikkelen, voorbereiden en uitvoeren.
  • Je bent in het bezit van een KNGU licentie niveau 3, of je bent bereid deze te behalen;
  • Of je bent op een andere manier opgeleid (ALO, CIOS, sport en bewegen, fysiotherapie , PABO, o.i.d.).

Wat bieden we:

  • Een lesuur kleutergym en een lesuur baltiek; meer uren zijn in overleg mogelijk;
  • Lessen worden gegeven in sporthal de Plataan in Boskoop; de lesuren kunnen op verschillende dagen gepland worden (waarschijnlijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag of zaterdag);
  • Een prima vergoeding;
  • Een gezellig leidingteam en bestuur die je ondersteunen, waarderen en waar eigen inbreng de ruimte krijgt.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Manon van Elswijk (ledenadministratie@gyminboskoop.nl).

Brons voor turnsters GV Boskoop
30 juni 2018 – Irma van Doorn

Wat een top en mooi seizoen*met de Tuco*en  rayonwedstrijden*clubkampioenschappen* geweldige prestaties*Super trots*op alle turnsters*wat n toppertjes* vrijdag 29 juni* start 19.00 uur*volop zon*28 graden*ja, echt warm*allerlaatste wedstrijd dit seizoen*Doshome*Alphen*vriendelijk*sportief*gezellig*gemoedelijk*veel bekende turnsters*zeer sportieve wedstrijd*geen zenuwen*start op vloer*prachtige oefeningen *Dorinda nog geblesseerd *past haar oefeningen aan*Lara krijgt een flauwte*het is ook mega warm*Alisa, Annemarie en Maaike* draaien op volle toeren*echt reuze knap*de sprongen*over de pegasus*als een speer*brug keurig en net*de balk wiebelt*de turnsters ook*einde wedstrijd*dat was snel*Brons gehaald*toppers*trainster weer trots*fijne zomer*sportief en veel zon* tot volgend seizoen!


Finales voor de A-selectie!
1 juni 2018 – Irma van Doorn

Het hele seizoen draait GV Boskoop goed tijdens district en competitie wedstrijden, 26 en 27 mei was een druk turnweekend voor GVB in Amsterdam met 5 finalisten, Bindi, Iris, Tess, Nicky en Dorinda. Onze toppers moesten het met tropische temperaturen opnemen tegen 35 turnsters in hun poule.Het niveau lag super hoog maar wat deden zij allemaal hun best en hebben zij allemaal keurige oefeningen  geturnd. Helaas raakte Dorinda dusdanig geblesseerd tijdens haar Arabier flikflak schroef dat zij de wedstrijd niet af kon maken en de toestelfinale ook voorbij moest laten gaan. De overige turnsters behaalden allen een podiumplek bij de toestelfinale; Bindi nr 1 op balk, Iris nr 3 op Brug, Nicky nr 3 op balk en Tess nr 3 op vloer. Wij zijn weer in onze nopjes als trainsters. Het seizoen is nog niet klaar voor de onze turnsters, want ook voor de TUCO finale hebben zij zich geplaatst op 16 juni a.s. in Woerden.


Eerste Rayonwedstrijd voor senioren B-selectie
21 april 2018 – Irma van Doorn
B-selectie*allereerste rayon wedstrijd*21 april 2018*lekker warm*ook in Amsterdam* turnhal*ook 1ste keer*toch wel spannend*beetje zenuwachtig*wel super gaaf* en heel leuk* opmarcheren*met bordje voorop*start op balk*oeioei* niveau ligt behoorlijk hoog*Annemarie*Sam*Lara*goed ge concentreert*de kop is eraf*op naar de vloer* wauw wat een vering* hoge salto’s*Annemarie wordt 3e op vloer* sprong*andere plank*toch even wennen* allemaal overslag* netjes hoor*laatste onderdeel*brug*ook super strak en de salto’s*top*dat ging snel*keurig geturnd*trainsters weer trots*turnsters blij met de  wedstrijdervaring*Annemarie werd 9e, Sam 12e, Lara 15e*Heel goed gedaan dames*


Eerste plaats in laatste turncompetitie poule 2

14 april 2018 – Irma van Doorn

Het decor voor onze thuis TUCO  was in de bekende turnhal van Mobilee in Woerden. Voor  de A selectie >12 jaar hun 3e wedstrijd. Alisa, Dorinda, Maaike, Nicky, Lianne en de zieke Meike van SJZ starten op het moeilijkste onderdeel; de balk. Onze ladies turnden de sterren van de hemel en Dorinda deed voor het eerst haar flikflak op balk Alisa scoorde van 16 turnsters het hoogst, GV Boskoop werd 1ste. De sprongen op Pegasus gingen als een raket en op de brug lieten onze turnsters strakke oefeningen zien, Lianne scoorde op brug het hoogst met haar keurige oefening.  Ook op dit onderdeel n 1ste plaats. Ons laatste onderdeel en favoriet, de vloer. Stralend lieten onze dametjes hun vloeroefening op muziek zien. Wij zijn wederom trots op onze turnsters want zij hebben iedereen achter zich gelaten met hun 1ste verdiende plaats,voor Mobilee een 2e, Reflex 3e en Heres eindigde als 4e. De finale TUCO is op 16 juni in Amsterdam.


Onderlinge wedstrijden voorpaginanieuws!

20180417_082039


 

GV Boskoop naar de finale

10 maart 2018

Onze vereniging scoort ook dit seizoen goed op de rayonwedstrijden. Zo was het op 10 maart de beurt voor Nicky Koetsier. De 4e divisie turnster jeugd 2 mocht starten op het moeilijkste onderdeel balk. Met 10.75 punten turnde zij zich fantastisch naar een 1e plaats met haar nette oefening. De vloeroefening had een klein foutje in haar vlotte sprongenserie, wat haar een 5e plaats op leverde. Haar overslag over pegasus ging als een speer zo strak en Nicky werd met 11.125 punten ruim 1e op dit onderdeel. Op brug werd het nog spannend, omdat een onderdeel werd vergeten. Gelukkig had ze genoeg elementen over wat resulteerde in een bronzen podiumplek voor Nicky. Zij is hiermee door naar de meerkampfinale én toestelfinae op 26 en 27 mei 2018!

 

A-selectie prachtige resultaten op Rayonwedstrijd D1 / 4e divsie
17 februari 2018 – Susan van Elswijk

Zaterdag 17 februari mochten Hind, Tamara, Milou, Meike, Bindi, Iris, Jara, Tara, Fang, Tess, Dorinda en Maaike hun turntalenten tijdens de Rayon wedstrijd in Den Haag vertonen. Wat een spannende wedstrijden zijn er geturnd en wat een mooie plaatsen zijn er behaald 

De pupillen 2 Bindi en Iris mochten een 1ste en 3de plek in ontvangst nemen! Jeugd 1 turnsters Tess behaalde ook een 1ste plek (en dat ook nog eens op haar verjaardag) en junior Dorinda behaalde knap een 4de plek, wat resulteerde in een finale plaats op zaterdag 26 mei.

 

Rayonwedstrijd Jessie Kooter in 3e divisie
12 februari 2018 – Irma van Doorn

Onze junior turnster Jessie Kooter had zondag 11 februari tijdens het carnavals weekend haar 2e rayon wedstrijd in de 3e divisie. In een mooie rustige en zeer goede ingerichte turnhal te Den Haag waar zij, als eerste op de balk haar geoliede oefening mocht laten zien. Ondanks kleine wiebeltjes hield zij zich netjes staande en turnde haar pirouette, arabier en boogje salto a.o. Zij werd 11e op dit onderdeel. Op vloer zette Jessie n mooie 6e plaats neer met haar keurige oefening. De half in heel uit op de pegasus ging als n speer wat resulteerde in n 9e plaats. In het veld van 16 turnsters was het niveau hoog en de concurrentie groot. Haar laatste onderdeel, de brug, werden ondanks 2 stops alle elementen goed uitgevoerd. Onze Jessie is 9e geworden, een top prestatie! Wij zijn reuze trots dat zij zo goed turnt en mee kan komen op dit niveau!

 

Prachtige opbrengst Grote Clubactie 2017!
1 februari 2017 – Rianne vd Bosch

Hallo lieve leden van GVB,

De Grote Club Actie van 2017 is afgerond en onze gymvereniging heeft kortgeleden, het mooie bedrag van:  2107,10 euro mogen ontvangen..Een geweldige prestatie!!!
Op ons wensenlijstje stond een toplaag voor de verende vloer. ( De oude was versleten en liet veel pluizen achter in de zaal!).
Onze leden zijn enthousiast op pad gegaan en hebben dus een record bedrag opgehaald!!!
Zo`n kleine 90 jeugdleden hebben het boekje ingeleverd, wat gemiddeld 10 loten opleverde per lid.
 Met dit bedrag konden we deze super mooie rode mat bestellen! En hij is hierna ook super snel geleverd!
De rode ( opvallende) mat word al veel gebruikt en is een i-catcher voor GVB.
Zoals in de begeleidende brief vermeld ( bij het boekje), zouden wij de 3 Toplotenverkopers belonen.
Afgelopen vrijdag zijn deze 3 dametjes in het zonnetje gezet en hebben een mooie attentie gekregen. ( grote handdoek met naam en turnplaatje erop gedrukt)
Dorinda Olieman ( selectie) , Evy de Bruin en Sophie v. Nugteren ( groep 7-8), kregen uit handen van Sandra en Rianne deze mooie attentie overhandigt! En waren zeer content met deze prijs!
We willen nogmaals iedereen bedanken voor het op pad gaan om voor onze GVB loten te willen verkopen. SUPER GEDAAN!!!
Hopelijk beleeft een ieder veel turnplezier op de mooie rode mat voor de verende vloer.
En op naar volgend jaar,  hopelijk willen jullie dan ook weer voor onze Gymvereniging zo je best doen! Want ja….er staan nog meer ‘dure”materialen op ons wensenlijstje!!!
Vr. gr. leiding en bestuur GVB
IMG-20180201-WA0019

 

 

 

 

 

 

 

 

1e competitiewedstrijd van de A-selectie < 12 jaar
27 januari 2018 – Krista van Dam

Vandaag was het de beurt aan Tamara, Meike, Milou, Bindi, Iris en Tara om hun eerste competitie wedstrijd te turnen in poule 5. De wedstrijd vond plaats in de turnhal van KDO in Lekkerkerk. Na een wat trage start werd het toch nog een vlotte wedstrijd en lieten de meiden zien wat ze konden. Het resultaat mag er zeker zijn: een mooie 2e plaats vlak achter Velocitas Gouda en als team een 1e plaats op balk en vloer. Iris was individueel de beste op vloer van alle deelneemsters. Heel goed gedaan meiden, wat deden jullie je best en wat hadden jullie veel plezier! Op naar de volgende wedstrijd!

Pittige wedstrijd in Lekkerkerk
20 januari 2018 – Irma van Doorn

De 2e tuco 2018 voor de A-selectie > 12 jaar, met ditmaal Alisa, Dorinda, Maaike (Boskoop), en Lianne, Meike en Sanne (SJZ), begon in Lekkerkerk zonder opmars. Het was een dubbele, rumoerige tuco waar moeilijk vat op te krijgen was. Wij startten samen met Reflex op sprong, met een chaotisch begin; Alisa en Maaike moesten beide 3 sprongen maken voordat de jury hun oordeel kon geven. Op dit onderdeel werden wij 4e. Op naar de brug, Lianne turnde zich keurig naar een individuele 4e plaats met 10.30 punten. Bij de overige dames liep het niet vlekkenloos. Helaas raakte Alisa ook nog zodanig geblesseerd dat ze niet meer verder kon turnen. De balk stond op maximale hoogte. Dit was echter geen probleem voor onze Dorinda, Maaike, Sanne, Meike en Lianne. Dorinda werd met 11.25 punt individueel 1e met haar fantastische uitvoering, en als team tevens 1e. Ons laatste en favoriete onderdeel, vloer, hier konden alle meiden weer vol overgave laten zien hoe je een vloeroefening op muziek neerzet. Stralend werden onze dames ruim 1e. Wij zijn wederom trots op onze turnsters want met 160.30 punten hebben zij een 3e plaats bemachtigd, nipt achter Thor en OKK. Reflex eindigde als 4e. De volgende turncompetitie voor dit team is op 14 april.

 

1e turncompetitie winst!
13 januari 2018 – Irma van Doorn

De openingswedstrijd TUCO 2018 voor de A selectie >12 jaar met Alisa, Dorinda, Maaike, Nicky, Meike & Sanne van SJZ was spannend vandaag. In de turnhal van Mobilee in Woerden, zetten Reflex, Toos, AGVG en Boskoop/SJZ allemaal hun beste beentjes voor met mooie uitvoeringen en resultaten. Wij starten op balk wat de zenuwen voor onze dametjes iets opvoerden. Maar met n fantastisch resultaat, Dorinda werd 1ste op dit onderdeel, Sanne turnde n knappe auerbach salto, Alisa turnde haar radslag salto a.o. Nicky voor het eerst haar hoepeltje, Maaike n mooie arabier en de sprongen van Dorinda waren super mooi en kei strak. Sprong ging niet geheel volgens verwachting bij iedereen, er werden wat foutjes gemaakt, Meike sprong zich keurig naar n 3e plaats. Snel door naar ons 3e en favoriete onderdeel, de vloer, hier konden alle ladies weer stralen en turnden zij allemaal n top en op hun lijf geschreven oefening, we hebben mogen genieten. Alisa werd individueel 2e en Dorinda behaalde n 3e plaats. De brug, viel bijna in duigen, gelukkig redde Alisa en Sanne de ploeg deze middag met hun keurige geoliede oefeningen, n 2e plaats voor Alisa op dit onderdeel. Wij zijn weer trots op onze turnsters want met 160.65 punten hebben onze dames iedereen achter zich gelaten en werden 1ste in deze eerste TUCO wedstrijd van 2018!

 

21 junioren en senioren bij de Springwedstrijden D/E in Bodegraven
11 november 2017 – Dorien Toor

Zaterdag 11 november 2017 deden maar liefst 21 junioren en senioren van onze vereniging mee aan de regionale Springwedstrijden niveau D/E in Bodegraven.

Alledrie de teams turnden 4 toestellen: trampoline, pegasus, kast-plank en lange mat.

We gingen naar huis met 5 prijzen: junioren D moesten tegen 7 teams en werden gedeeld 1e bij trampoline, en 3e bij kast-plank en lange mat. Ook de senioren D werden 1e bij trampoline, en 2e bij pegasus, zij moesten tegen 4 andere teams. Junioren E grepen bij pegasus en trampoline net buiten de prijzen met 4e plaatsen.

Super goed gedaan!

 

Spannende finale van turncompetitie voor GV Boskoop
17 juni 2017 – Irma van Doorn

Zaterdag 17 juni turnden poule 5 en poule 2 hun turncompetitie finale in Amsterdam. Poule 5 startte in de middag met Jara Bakhuzen, Tara Janssen, Fang van Oeffelt, Dew Vijfwinkel, Tess van Zijdervelt en Nicky Koetsier. Zij turnden tegen DOS Schoonhoven, Velocitas 1 en Velocitas 2. Helaas ging het bij het inturnen mis met de enkel van Nicky en heeft zij niet meer mee kunnen doen. Hierdoor moesten de andere turnsters uitkomen op alle onderdelen. Bij vloer werden er een aantal foutjes gemaakt, maar ook keurige arabier flik flakken gesprongen. Daarna was het onderdeel sprong aan de beurt, hier turnden de meiden goede sprongen! Fang behaalde individueel zelfs een 3de plek. Op brug werd als team een 2de plek behaald en individueel zelfs een 4de en 5de plek voor Tara en Dewi. Het laatste onderdeel was balk, Dewi en Tess behaalde precies hetzelfde cijfer en scoorde een 11,65. Helaas waren er wel een paar vallen en wiebels door de zenuwen. GV Boskoop/Reflex had zich als laatste geplaatst voor de finale en behield deze 4de plek ook. De turnsters hebben hun uiterste best gedaan en de trainsters waren ook trots op de finale plaats.
In de 3e wedstrijd was het de beurt voor onze dames, Alisa Janssen, Quinty Troost, Chaithlyn van Eijk, Maaike Ravenhorst, Dorinda Olieman en Kelly van Rijswijk. Maaike v.d. Loo kon er niet bij zijn.
Ook hier was een kleine blessure, Chaithlyn kon helaas niet alles meeturnen, op brug scoorde zij een mooi cijfer en werd 10e voor dit onderdeel in het totaal klassement. De overige dames turnden tevens de sterren van de hemel wat resulteerde in een 1e plaats. Op balk ging het helaas geheel mis, bijna alle dames lieten, ondanks hun keurige geoliede oefeningen een steekje vallen, gelukkig zette Dorinda een mooie score neer om het gemiddelde cijfer nog op te vijzelen. De dames gingen nu met een punten achterstand door naar het favoriete onderdeel : de vloer, op hun lijfgeschreven muziekjes, mooie sprongen en danselementen en top uitgevoerde acrobatische onderdelen. Alisa had hier een topscore van 11.60 wat haar een mooie individuele 3e plaats opleverden, Dorinda werd 5e en Kelly 7e, en het team GV Boskoop 2e op dit onderdeel. De sprong ging geheel genomen weer supergoed bij onze dames, met een uitschieter Voor Quinty met 11.70 en voor Kelly een 11.90, die beiden een prachtige overslag sprongen.
Het was ’n spannende finale, maar uiteindelijk moesten de dames ondanks hun topprestaties, Mobilee Woerden, Dos Schoonhoven en Thor Bergambacht voor laten gaan en eindigden als 4e in het district poule 2.

1e plaats in seniorenwedstrijd Alphen a/d Rijn
16 juni 2017 – Irma van Doorn

Op 16 juni turnden de senioren van de B-selectie Annemarie, Lara en Sam samen met drie turnsters van OKK Nieuwkoop de jaarlijkse regionale seniorenwedstrijd in Alphen a/d Rijn. Onze meiden eindigden heel knap als 1e met hun team!

GV Boskoop door naar de finale van de turncompetitie!
20 mei 2017 – Irma van Doorn

Vandaag was Snellerpoort te Woerden het decor voor de 3e turncompetitie in poule 2. Met Caithlyn, Quinty, Maaike, Dorinda, Kelly, Maaike vd Loo startten we op de pegasus.
Allen maakten keurig een overslag, Kelly werd 2e op dit onderdeel. Op balk werd het verschil al duidelijk en groot, ondanks de zenuwen turnden onze dames keurig en stabiel hun mooie oefeningen en lieten weinig tot geen foutjes zien. Kelly werd beloond met n terechte 1e plaats. De toon was hierna gezet. Op de brug turnde Caithlyn haar zolendraai, Quinty en Maaike lieten 2 strakke kippen zien, Dorinda zelfs met n halve draai, Kelly draaide tevens op volle toeren en liet ieder achter zich met haar topoefening. Op vloer turnde Dorinda, op nieuwe muziek, haar goede uitdagende oefening met arabier gestrekte salto halve draai, Caithlyn haar vrolijke oefening en Quinty en Maaike, op hun lijf geschreven muziek, een top arabier salto. Maaike van der Loo turnde de sterren van de hemel op vloer en liet een zeer elegante super oefening zien. Super trots zijn wij op deze dames, want met wederom een 2e plaats gaan zij door naar de district turnfinale in Amsterdam op 17 juni aanstaande.

Onderlinge wedstrijden 2017!
8 april 2017 – Ingrid Daeter

Zaterdag 8 april heeft in sporthal De Plataan de jaarlijkse onderlinge wedstrijd van onze vereniging plaats gevonden. Maar liefst 112 jeugdleden streden de hele dag op een sportieve manier om de te winnen medailles en wisselbekers.

Met behulp van talloze vrijwilligers (ouders, gymleiding, maar vooral veel jeugdleden zelf) kijken we terug op een geslaagde en sportieve dag.

Voorzitter Saskia Janssen roemt dan ook deze dag: “De Onderlinge Wedstrijd is een dag waar veel kinderen en ouders echt naar uit kijken en een voorbeeld hoe de gymvereniging er voor kan zorgen om met elkaar een superdag te organiseren”.

Alle jeugdleden lieten aan het eind van de dag aan de talloze aanwezigen een gezamenlijke dans zien. Zo was de Gymvereniging Boskoop even echt één.

De wisselbekers zijn dit jaar gewonnen door:
Wisselbeker meisjes recreatief turnen: Eva Voordouw
Wisselbeker A-selectie: Tess van Zijderveldt (3e keer)
Wisselbeker baltiek: Arthur van Egmond
Wisselbeker B-selectie: Evie Heeres

De medaillewinnaars van de onderlinge wedstrijden zijn: 

Baltiek groep 3,4 : 1. Tijn van den Bosch en Manouk Hoogendoorn, 3. Sep van den Bosch
Baltiek groep 6,7 : 1. Arthur van Egmond, 2. Maria Sypkes,

Meisjes turnen groep 3: 1. Leanne Wolterink, 2. Eva Koemans, 3. Roos Koemans, 4. Elise Groenestein
Meisjes turnen groep 4: 1. Fay Koetsier, Dina Al Habsneh
Meisjes turnen groep 5: 1. Marscha Nobbenhuis, 2.Silke Ansink, 3, Fleur Tokkie
Meisjes turnen groep 6: 1. Aimee Franken, 2. Indra Lowies, 3. Bente Schakel
Meisjes turnen groep 7: 1. Fien van Gulik, 2. Emma van Harskamp, 3. Senna Bal
Meisjes turnen groep 8 en brugklas : 1. Jasmijn de Heer en Britt Zekveld, 3. Sylvana Walsarie
Aspies <18 jaar: 1. Maxime van den Bosch, 2. Marit Nederhoff, 3. Femke Roos en Tessa Goudkade
Aspies >18 jaar: 1. Eva Voordouw, 2. Annelieke Louws
A-selectie <12 jaar: 1. Tess van Zijderveldt, 2. Iris van Vliet, 3. Milou de Wit, 4. Jesslyn Visscher
A-selectie >12 jaar: 1. Kelly van Rijswijk, 2.Jessie Kooter, 3. Dorinda Olieman
B-selectie <12 jaar: 1. Evie Heeres, 2. Yip Oudijk, 3. Tessa Banfield, 4. Elise van den Bosch
B-selectie >12 jaar: 1. Annemarie Daeter

Aan het eind van de dag gaf groep 7/8/brugklas een demonstratie en de A-selectie kwam hen daarna opvolgen.

Met dank aan de lokale sponsors voor het beschikking stellen voor de prijzen in onze loterij, met name Spek Rozen en Marco de Wit Clematissen.

De foto’s volgen zo spoedig mogelijk op deze website!

Rayonwedstrijden junior en senior in Amsterdam
18 maart 2017 – Irma van Doorn

Op 18 maart heeft GV Boskoop prachtige resultaten behaald tijdens de Rayonwedstrijden in Amsterdam.
Om 08.30 uur mochten onze 3 junioren Alisa Janssen, Dorinda Olieman en Maaike Ranvenhorst starten op vloer, de mooie ofeningen op muziek werden beloond met n 4e plaats voor Dorinda en 8e plaats voor Alisa. Op brug kreeg Maaike voor haar keurige geoliede oefening n 10.45, de concurrentie was groot, maar onze dames stonden hun mannetje. Dorinda blonk uit op de balk en werd nummer 1 met 10.45. Alisa raakte helaas bij balk geblesseerd waardoor zij haar oefening niet optimaal kon turnen. Zij zakte terug maar n 19e plaats, Maaike werd 16e in het veld. Dorinda mag naar de districtsfinale zij eindigde op n 5e plaats, proficiat!

Wedstrijd 2 in Amsterdam was voor Kelly van Rijswijk. Onze senior moest het alleen doen, want vriendin en medeturnster Maaike vd Loo doet goed werk in Ghana. Kelly mocht starten op vloer, salto halve draai, dubbele pirouette, flikflak strek salto, het zag er super strak uit. Dit werd beloond met n 5e plek met 10.70. De overslag over de pegasus ging als n speer met weinig aftrek. Daarna de brug haar favoriete onderdeel, dit was duidelijk te zien voor de jury en iedereen, met 11.95 pnt werd zij 1ste. Wat een top oefening om trots op te zijn. Op de balk turnde Kelly keurig haar radslag, losse rol en pirouette, ondanks haar kleine misstapje achteruit kreeg zij n mooie score van 10.00 pnt. Van harte proficiat Kelly met de zilveren medaille en finaleplaats.

 

Rayonwedstrijden pupillen 2, jeugd 1 en 2 in Amsterdam
11 maart 2017 – Susan van Elswijk

Op 11 maart turnden de pupillen 2 en jeugd 1 turnsters van de A-selectie hun individuele Rayonwedstrijd in Amsterdam. Tara Janssen, Jara Bakhuizen, Fang van Oeffelt en Tess van Zijderveldt zijn dit jaar pupil 2 en turnden ‘s ochtends ondanks zenuwen mooie oefeningen! Helaas net geen doorstromers naar de finale, maar wel mooie resultaten!
Jeugd 1 turnster Nicky Koetsier turnde ‘s middags haar wedstrijd. Op balk werden mooie acrobatische elementen geturnd. Op sprong vloog Nicky over de pegasus heen en op vloer werd een nette oefening geturnd met gestrekte benen en tenen! Op brug werd een score van maar liefst 13.70 behaald. Nicky heeft met haar mooie scores een 3de plek behaald en stroomt hiermee door naar de districtsfinale op 13 mei! Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie Nicky!

In de laatste ronde mochten Caithlyn van Eyck en Quinty Troost jeugd 2 turnsters hun oefeningen laten zien. Ook hier werd gestart op balk, Caithlyn behaalde individueel een 5de plek. Op vloer werd Quinty individueel 3de met een vrije oefeningen die zij voor het eerst turnde! Op brug werden hoge salto’s geturnd als afsprong en op sprong werden mooie overslagen geturnd. Quinty en Caithlyn eindigde als 15de en 20ste in een deelnemersveld van 27 deelnemers.

Top gedaan meiden!

Jessie Kooter houdt zich staande in de 3e divisie
19-02-2017 – Irma van Doorn/Annelies Toor

Jessie Kooter promoveerde na haar goede prestaties van vorig jaar als enige Boskoopse naar de 3e divisie. Zaterdag 18 februari kon zij zich meten met de andere jeugdturnsters in dit niveau. Het toestel brug ging niet zoals verwacht, maar Jessie bracht het er prima vanaf op balk, vloer en sprong. Ze werd 16e in een veld van 20 turnsters.

Team poule 2 is op koers voor een finaleplaats in de turncompetitie
19-02-2017 – Irma van Doorn/Annelies Toor

Het competitieteam uitkomend in poule 2 van de turncompetitie (4e divisie >12 jaar) turnde zondag 19 februari haar tweede competitiewedstrijd.  Kelly, Maaike Alisa, Dorinda, Maaike en Quinty, mochten het dit maal gaan opnemen tegen de turnsters van Mobilee, AVGV en OKK/Heres in de turnhal in Alphen. We mochten starten op de vloer, de mooie vrije oefeningen zijn n lust voor het oog . De hele team liet stralend hun kunnen zien. Op de balk lieten onze dames helaas wat steekjes vallen, ondanks de keurige boogjes en radslagen. De keurig geoliede brugoefeningen die onze dames lieten zien, waren net niet genoeg voor een 1ste plaats, het scheelde nipt 0,10 pnt. Op de pegasus werden overslagen door Maaike, Dorinda en Kelly uitgevoerd, Quinty en Maaike v/d Loo turnden beiden een half in half uit. Mobilee moesten we voor laten gaan maar de dames van GV Boskoop eindigen op n keurige 2e plaats, AVGV op de 3e plaats en OKK/Heres als 4e, wederom een mooie prestatie in de competitie.

Boskoop wint 1e turncompetitie 2017

Zaterdagmiddag 14 januari was het startsein voor de eerste turncompetitie (tuco) van seizoen 2017 voor onze  A-selectie van Gymnastiekvereniging Boskoop. Kelly, Maaike vdrL., Alisa, Dorinda, Maaike R., en Caithlyn mochten het gaan opnemen tegen de turnsters van Toos Waddinxveen, Reflex Reeuwijk en DOS Schoonhoven in de turnhal in Woerden.

GV Boskoop mocht starten op de balk, het moeilijkste en spannende onderdeel. Alle dames turnden mooie oefeningen en maakte keurige afsprongen. Met een mooie radslag van onze grote Maaike en Caithlyn, turnde Dorinda haar strakke bruggetje en Kelly deed haar super arabier. Op pegasus werden goede overslagen door Maaike, Dorinda en Alisa gemaakt, grote Maaike turnde een mooie half in half uit en onze Kelly sprong voor de 1ste maal sinds lange tijd een overslag met hele draai.

Hierna mochten zij schitteren op de vloer en dat deden ze allemaal, de vrije oefeningen op muziek klinken als een klok. De hele groep liet met veel plezier zien wat zij in hun mars hebben. Alisa was vanmiddag onze ster, zij werd nummer 1 op dit onderdeel. Stralend turnde zij haar mooie oefening op muziek en werd beloond met 11.60 pnt. De keurig geoliede brugoefeningen die het hele team liet zien, brachten de andere teams met open mond en in stilte; wat turnde onze dames keurig! Alisa maakte een mooie kip als opsprong, Maaike deed een keurige zolendraai en Dorinda deed haar kip met draai, en Kelly en grote Maaike haalden met hun ervaring de hoogste punten binnen. Uiteindelijk bleek er op vloer en brug het nodige aan punten te zijn ingehaald en werd G.V. Boskoop eerste, op 1,05 punt van DOS. Reflex eindigde als 4e, TOOS op de 3e plaats.

Wat een mooi begin van de competitie, wij zijn apetrots!

Medailleregen op rayonwedstrijden D1 en 4e divisie
14 maart 2016 – Annelies Toor

Wat een goed begin op de individuele rayonwedstrijden voor de A-selectie leden dit jaar! 5 maart won Jessie Kooter goud in de categorie jeugd1 D1, en Alisa Janssen en Dorinda Olieman in de categorie jeugd2 4e divisie beide brons. We zien deze dames én Maaike Ravenhorst die 7e werd bij jeugd2, terug op de districtsfinale van 21 mei.
Op 12 maart was het de beurt aan de senioren 4e divisie, Kelly van Rijswijk en Maaike van der Loo. Zij betraden de hoogste treden van het podium en werden 1e en 2e bij de senioren. Ze kwalificeerde zich tevens voor de districtsfinale.
Het is voor het eerst dat Gymnastiekvereniging Boskoop zo succesvol is op de rayonwedstrijden. 2 april is het de beurt aan de jongste turnsters van de A-selectie, de instap en pupil1. Wie weet wat daar nog gebeurt.

Grote Clubactie
3 maart 2016 – Rianne v/d Bosch

Hallo allemaal,
De grote clubactie ligt alweer even achter ons en de prijswinnaars zijn inmiddels bekend! Voor Gymvereniging Boskoop heeft de GROTE CLUB ACTIE een heel mooi resultaat opgeleverd en wel: 1.566,87 euro. Van dit mooie bedrag is een ligger voor de spanbrug aangeschaft (die nodig vervangen moest worden, maar prijzig was) en enkelgewichtjes voor de volwassenegroepen (die in de Biezen op de donderdagavond actief zijn en ook nog leden kunnen gebruiken!)

Het overgebleven deel van het geld hebben we gereserveerd, voor in de toekomst, voor het aanschaffen van een nieuwe tumblingbaan!
Donderdag 18 februari hebben we de 8 TOPLOTENVERKOPERS (Sara, Jessie, Janine, Loes, Charlie, Megan, Denise en Sophie ( laatste ontbrekend op de foto)) in het zonnetje gezet. Zij hadden 20 of meer loten verkocht! Ze kregen een leuke beker met daarin een ACTIONBON, zodat de dametjes zelf lekker kunnen shoppen!
Wij willen ALLE LEDEN die loten verkocht hebben, heel hartelijk bedanken voor jullie Super inzet en hopelijk kunnen we volgend jaar weer op jullie rekenen!

Bestuur en leiding GVB.

Turn & Fundag 12+
12 december 2015 – Dorien Toor

Zaterdag 12 december deden 6 aspies mee aan de Turn & Fundag 12+, vergezeld door juryleden Heidi en Dorien en trainsters Dorien en Manon. En oud-lid Annoeska was mee als supporter! Een super gezellige dag met wedstrijden, tumblingbaan springen, vrij turnen en dansen.

Geen van de turnsters had een foutloze wedstrijd geturnd, maar bij de prijsuitreiking bleken we naar huis te gaan met één medaille en 3x net-geen-medaille!

Junior Sam Verbij is knap als 3e geëindigd in het niveau TF4 en mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen. Op sprong bleek zij het hoogste cijfer te hebben en op vloer was zij 3e. Gefeliciteerd!

Senior Evelina Zelenska eindigde in niveau TF5 nét 4e met 0.15 verschil op de nummer 3. Zij werd maar liefst 1e op sprong en 2e op brug en vloer! Ook senioren Annemarie Daeter en Lara Keesmaat grepen net naast de medailles: in niveau TF3 werden 4 medailes uitgereikt en Annemarie werd 5e met 0.10 punten verschil en Lara 6e. Annemarie bleek 2e te zijn op vloer en Lara 4e op brug. Annelieke liet als enige een radslag op balk zien en haalde ondanks een val de 9e plaats hiermee. Maartje’s beste resultaat was een nette 11e plaats op brug. Goed gedaan meiden!

Turnweekend GV Boskoop was geslaagd!

Van 3-4 oktober zijn de aspies, de A-selectie en de B-selectie op een mini-turnkamp geweest in Bergschenhoek. En wat was het leuk! In de nieuwsbrief “Op de Mat 15″ komt een verslag en alle foto’s en filmpjes staan op de website onder het kopje ‘foto’s en filmpjes’.

Vakantiefotowedstrijd 2015
september 2015 – Dorien Toor

Alweer voor het 5e jaar op rij hebben leden hun mooiste vakantieTURNfoto opgestuurd. Er zaten weer fantastische foto’s tussen!Van alle inzendingen is Dorinda Olieman met haar foto 1e geworden. Zij kreeg een leuke prijs en blijft natuurlijk een jaar lang de winares! Op de 2e plaats is Jessie Kooter geëindigd en op de 3e plaats Aniek Stomphorst. Zie ‘foto’s en filmpjes’ voor alle ingezonden foto’s!

1e editie Toestelfinales aspies
12 juni 2015 – Dorien Toor

Voor de aspies was dit jaar nog een extra wedstrijd georganiseerd, namelijk Toestelfinales. De turnsters van deze groep werden ingedeeld in twee niveaus en konden zich per toestel inschrijven voor de wedstrijd. Dat niet ieder toestel even favoriet is, bleek wel uit het feit dat er maar 4 turnsters een meerkamp hebben geturnd! Dankzij juryleden Dorien de Bruijn en Heidi van Eijl van onze vereniging hoefde er maar één jurylid bij gevonden te worden en  kon deze wedstrijd plaatsvinden. De turnsters werden met de oefenstof uitgedaagd om nieuwe elementen te laten zien op sprong (pegasus), brug, balk en luchttumbling. Zo werden er salto’s van brug en balk geturnd en op de luchttumbling overslagen, salto’s en flikflakken. Per toestel waren er prijzen te winnen. De prijswinnaars waren:

Sprong niveau 2:
1. Suzanne van Zoest
2. Sam Verbij
3. Marlène van den Bosch

Sprong niveau 1/1+:
1. Lara Keesmaat
2. Eva Voordouw
3. Annemarie Daeter

Brug niveau 2:
1. Tessa Goudkade
2. Maartje Senneker
3. Sam Verbij

Brug niveau 1/1+:
1. Irene van den Bent
2. Annemarie Daeter
3. Anouk van Spronsen

Balk niveau 2:
1. Annelieke Louws
2. Suzanne van Zoest

Balk niveau 1/1+:
1. Lara Keesmaat

Luchttumbling niveau 2:
1. Annelieke Louws
2. Suzanne van Zoest
3. Marit Nederhoff

Luchttumbling niveau 1/1+:
1. Irene van den Bent
2. Annemarie Daeter
3. Lara Keestmaat

Klik hier voor foto’s!

 

Goede resultaten op Districtsfinales!
23 mei 2015 – Annelies Toor

Vijf Boskoopse turnsters hadden zich bij de rayonwedstrijden niveau D1/4e divisie geplaatst voor de districtsfinales. Vier van hen turnden deze finale zaterdag 23 mei in Amsterdam.
Jessie Kooter turnde in leeftijdscategorie pupil2 een stabiele wedstrijd, met een nieuw bonus-element op balk. Ze had zich wel wat geblesseerd bij Luilak, waardoor ze niet alles voluit kon turnen. Ze eindigde op een 17e plaats van de 36 finalisten. Dorinda Olieman en Alisa Janssen turnden in de categorie jeugd1 een keurige wedstrijd. Ze lieten nieuwe elementen zien, zoals boogje op balk (Dorinda) en dubbel-flikflak (beide). Ze vielen op met hun vloeroefening, waarmee ze resp. 3e en 7e werden. En Dorinda schopte het bij balk tot een 5e plek. Helaas wat foutjes op sprong en brug, waardoor de dames uiteindelijk 12e (Dorinda) en 18e (Alisa) van district Zuid-Holland werden. Senior Kelly van Rijswijk draaide een hele goede wedstrijd. Haar nieuwe elementen op vloer (flikflak-streksalto) en bij balk (auerbach-contra-salto af) loonden de moeite en ook haar aangepaste brugoefening scoorde goed (3e). Kelly werd op slechts tienden achterstand op het podium 5e van het district. Er wacht nu nog een districtsfinale voor de jongste categorie instap en de finale van de turncompetitie, beide op 20 juni a.s., en dan is het wedstrijdseizoen van onze vereniging ten einde.

 

Dubbele thuiswedstrijd in Plataan voor competitieteams
18 april 2015 – Krista van Dam en Susan van Elswijk

Zaterdag 18 april hebben de meiden van Gymnastiekvereniging Boskoop hun laatste tuco geturnd. Er werd geturnd in poule 5 door Eva de Jong, Dorinda Olieman, Naomi Burnett, Alisa Janssen, Maaike Ravenhorst en Nicky Koetsier. Daarnaast werd er ook geturnd in poule 5/6 door Tess van Zijderveldt, Fang van Oeffelt, Tara Janssen, Jara Bakhuijzen, Jessie Kooter en Caithlyn van Eyck. Er werd een goede wedstrijd geturnd met nieuwe elementen,waardoor veel persoonlijke successen werden behaald. Wat resulteerde in een goede uitslag! Poule 5 eindigde op een verdiende tweede plaats vlak achter Velocitas met 194.275 punten. Poule 5/6 werd voor de derde keer op rij eerste met maar liefst 198.925 punten.
Daarmee hebben zei zich geplaatst voor de turncompetitiefinale op 20 juni in Amsterdam.
Naast het succes als team zijn er ook individuele prestaties geleverd. Dorinda behaalde een
eerste plaatst op vloer met een score van 14.35. Caithlyn is eerste geworden op sprong en
brug met respectievelijk 13.175 en 13.20 punten. De meiden kunnen terugkijken op een
mooi wedstrijdseizoen. Op naar de finales!

 

Onderlinge Wedstrijden groot succes!
12 april 2015 – Saskia Janssen

Zaterdag 11 april was het dan eindelijk zover. De Onderlinge Wedstrijden van de jeugdleden van Gymnastiekvereniging Boskoop in MFC De Plataan. Er was dit jaar een record aantal deelnemers van 104 jeugdleden die zich hadden geschreven. De afgelopen weken werd er in iedere groep heel hard getraind voor deze wedstrijden. De meisjes turngroepen oefenden op sprong, brug, balk en vloer. De jongens en meisjes van Baltiek hadden hun oefeningen op sprong, brug, lange mat en basketbal. In een zeer druk bezochte Plataan werd er per leeftijdsgroep gestreden om de medailles. Voordat deze medailles werden uitgereikt kreeg het massaal gekomen publiek nog een demonstratie van de wedstrijdselectie turnsters en als klap op de vuurpijl een dans ingestudeerd door alle deelnemers van deze dag. Het was een hele geslaagde, gezellige wedstrijddag met als prijswinnaars in de diverse leeftijdsgroepen:

Groep 3: Nanja Steenwinkel (1) Tessa Banfield (2) Noa Zekveld (3)

Groep 4: Sara Stolker (1) Aimée Francken (2) Féliz vd Nieuwendijk (3) Elise vd Bosch (4) Kaylee Slappendel (5)

Groep 5: Lisa Hoogendoorn (1) Evy Spek (2)

Groep 6: Kiki Veldmann (1)

Groep 7: Azra Ocak (1) Anouk Meijerink (2) Sara Achtatou/Noa Stolwijk (3)

Groep 8: Jiska Schotanus (1)

Baltiek groep 2-4: Arthur van Egmond (1) Chris Vergunst (2) Nout Groenendijk (3)

Baltiek groep 5: Maria Sypkes (1) Quinten Vermeij (2)

Recr.Turnen >14 jr: Susan van Elswijk (1) Dorien de Bruijn (2)

Aspies junioren: Lara Keesmaat (1) Maxime vd Bosch (2)

Aspies senioren: Annemarie Daeter (1) Annelieke Louws (2)

Talentengroep <12 jr: Jesslyn Visscher (1) Loes van Echtelt (2) Iris van Vliet (3)

Selectie <12jr: Tess van Zijderveldt (1) Dorinda Olieman (2) Jessie Kooter (3) Tara Janssen (4)

Selectie >12jr: Laura Boot (1)

Tess van Zijderveldt wint zilveren medaille!
28 maart 2015 – Dorien Toor

Op zaterdag 28 maart turnden de jongste selectieleden van Gymnastiekvereniging Boskoop hun individuele Rayonwedstrijd in Amsterdam. Pupillen 1 Lizzy van der Laan en Nicky Koetsier namen het in niveau D1 op tegen maar liefst 40 leeftijdsgenoten. Lizzy had een mooie vloeroefening en Nicky blonk vooral uit op balk. De turnsters eindigden respectievelijk op een 16e en 24e plaats. Instappers Jara Bakhuijzen, Fang van Oeffelt, Tara Janssen en Tess van Zijderveldt turnden voor het eerst op zo’n groot evenement. Jara blonk uit op sprong, waar haar hurksalto en handstand-platval goed waren voor een 11e plaats in een deelnemersveld van 36 turnsters. Op brug liet Tess een prachtige oefening zien en behaalde hier het op één na hoogste cijfer. Op balk haalden Fang en Tess de hoogste cijfers en op vloer werd Tara 8e en Tess 3e. Bij de einduitslag bleek Tess met 48.35 punten de 2e plaats te hebben behaald en mocht zij naar voren komen voor een medaille. Zij heeft hiermee ook een ticket voor de Districtsfinale verdiend. Tess is hiermee de 5e Boskoopse turnster die zich voor deze finale heeft geplaatst, Jessie Kooter, Alisa Janssen, Dorinda Olieman en Kelly van Rijswijk haalden al eerder hun ticket.

 

Turnteam van poule 5 eindigt 2e in eerste wedstrijd
7 februari 2015 – Dorien Toor

Op 7 februari vertrok het turnteam van poule 5 voor hun 1e competitiewedstrijd naar Bergambacht, samen met hun mascotte. Dit team bestaat uit alle turnsters in de leeftijdsklasse pupil 1 en jeugd 1: Nicky Koetsier, Lizzy vd Laan, Maaike Ravenhorst, Dorinda Olieman, Eva de Jong, Naomi Burnett en Alisa Janssen. Omdat iedere wedstrijd maar 6 turnsters kunnen meedoen, was Dorinda er dit keer niet bij. Bij brug en sprong bleek de concurrentie te sterk, met veel jeugdturnsters in het team moesten we moeilijke elementen laten zien die nog geen routine zijn. Gelukkig werd deze achterstand bij balk weer ingehaald; Alisa Janssen wist hier het hoogste cijfer van alle turnsters te halen en Nicky  werd ondanks een val knap 3e. Ook vloer ging Boskoop goed af, hier werd het Boskoopse team 2e door hoge scores van Maaike, Alisa, Naomi en Lizzy. In de einduitslag bleek het Boskoopse team als 2e te zijn geëindigd. De turnsters vonden het erg gezellig! Hun volgende competitiewedstrijd is op 14 maart in Alphen a/d Rijn. Klik hier voor een groepsfoto!

Grote Clubactie 2014!
27 januari 2015 – Rianne van den Bosch

Heel veel Jongens en meisjes van onze vereniging hebben voor ons hun best gedaan om loten te verkopen van de Grote Club Actie.
We kunnen vertellen dat er een bedrag van € 1059.75 opgehaald is. EEN TOPBEDRAG !!!
Gezien de groepsfoto van de groepen 3/4 en 5/6 met veel enthousiasme. GV Boskoop is hier bijzonder blij mee, want door dit bedrag hebben we een nieuwe brugligger kunnen kopen voor in het Variastel. Deze ligger stond al een tijdje op het wensenlijstje! De ligger is binnen 2 weken in de Plataan en kan dan door alle groepen gebruikt gaan worden.

We hebben afgelopen week de 7 TOPLOTENVERKOPERS in het zonnetje gezet:
Megan Tuinenburg, Lisa Hoogendoorn, Sophie Nugteren, Merrel van Veen, Noa Stolwijk, Caithlyn v. Eijck en Marlène van den Bosch,  mochten een cadeaubon ontvangen van HEMA.
Klik hier voor de foto’s!

Hopelijk willen alle leden volgend jaar weer, met veel enthousiasme, voor GV Boskoop loten verkopen! Dat zou super zijn!!!

Leiding en bestuur van GV Boskoop bedankt iedereen voor hun inzet.

Hele gezellige Turn & Fundag 12+
13 december 2014 – door Dorien Toor

Vandaag waren er maar liefst 13 leden van onze vereniging in Leiden. Daar was namelijk de jaarlijkse Turn & Fundag 12+. Dit keer deden er 9 turnsters mee, die werden begeleid door 2 trainsters (Dorien Toor en Manon van Elswijk) en 2 juryleden (Dorien de Bruijn en Heidi van Eijl). En wat was het weer leuk!
Iedereen moest al om 8:00 uur in Leiden zijn en Evelina Zelenska was de enige turnster die direct in de eerste ronde haar wedstrijd had. Zij turnde in de categorie senior niveau TF5. Ze draaide een goede wedstrijd, met voor het eerst een hurksalto op sprong en prachtige ‘ronde de jambe’ op balk. In ronde 2 startte Eva Voordouw als senior niveau TF 2, Annoeska Hameete en Maartje Senneker in de categorie senior niveau TF 4 en Lara Keesmaat, Maxime vd Bosch en Sam Verbij als junioren niveau TF 4. Inge Voordouw kon helaas niet meedoen ivm een blessure. Eva blonk uit op sprong en vloer, maar had in haar hoe niveau sterke concurrentie. Annoeska turnde als enige van onze vereniging geen meerkamp, ivm een blessure. Maartje haalde knap het hoogste cijfer van al haar concurrenten op brug, maar vergat helaas een onderdeel op balk, wat haar veel punten kostte. Maxime en Sam, die voor het eerst met dit evenement meededen, hebben prachtige sprongen laten zien. Helaas hadden ze meer moeite met hun balkoefening. Lara turnde wel een stabiele wedstrijd. In de laatste wedstrijdronde turnden Annelieke Louws en Annemarie Daeter als senioren niveau TF 3. Annelieke liet zien dat ze de radslag op de balk beheerst en ook Annemarie blonk uit op balk door niet te vallen en door hurksalto als afsprong te turnen. Na de wedstrijd kwam het ‘fun’-deel: we mochten vrij turnen in de turnhal, waar we vooral salto’s voorover en achterover van balk hebben geoefend. Daarna leerden we een dans en mochten we op 3 verschillende soorten tumblingbanen springen. Bij de prijsuitreiking bleek dat GV Boskoop met een medaille naar huis mocht: Lara had de 3e plaats behaald in een deelnemersveld van 18 turnsters. Gefeliciteerd Lara! Annemarie bleek met 0.3 punt net buiten de prijzen te vallen in haar niveau. Volgend jaar doen we weer mee!

Foto ‘s en filmpjes van de Turn & Fundag 12+ zijn hier te zien!

Nieuw: Freerunning in Boskoop!
20 oktober 2014 – door Saskia Janssen

Springen, klimmen, salto’s maken en vrijheid, dat is wat Freerunning onder andere inhoudt. Freerunning is een spectaculaire vorm van bewegen waarbij je snel en sierlijk over allerlei ‘urban’ obstakels beweegt. We gaan aan de slag met nieuwe bewegingen en leren gave tricks om sneller, gemakkelijker en mooier te bewegen. Uiteindelijk doen we zelfs adembenemende saltos! En dat maakt Freerunnen zo gaaf! Freerunning kan indoor en outdoor. Uiteraard moet en kun je hiervoor trainen, want die spectaculaire stunts kun je niet zomaar doen!
Vanaf 28 oktober kun je bij Gymnastiek Vereniging Boskoop Indoor Freerunning lessen volgen in gymzaal de Biezen in Boskoop. De lessen zullen gegeven worden door Dave Hogenboom, één van de professionele coaches van Parkour Disciplines uit Zoetermeer. Hij zal je leren hoe je veilig kan Freerunnen en tijdens de lessen leer je natuurlijk uitermate coole tricks!
We starten met een lesreeks tot de Kerstvakantie en bij voldoende animo zullen de lessen uiteraard een vervolg krijgen! Schrijf je snel in, want VOL=VOL!

Waar: Gymzaal De Biezen, Biezen 87 in Boskoop
Wie: jongens en meisjes van 8 – 12 jaar
Wanneer: dinsdag van 18.30-19.30, startend 28 oktober a.s.
Kosten: AANBIEDING: t/m Kerstvakantie € 30,- !!! (8 lessen)
Inschrijven: stuur een mail met je leeftijd vòòr 24 oktober naar voorzitter@gyminboskoop.nl. Je ontvangt vervolgens een bevestiging en instructies voor de betaling.

Voor meer informatie over Freerunning kijk op : www.parkourdisciplines.com

december 2018:
Op de Mat dec 2018