Gymnastiekvereniging Boskoop

Wedstrijdverslagen

Springwedstrijden D/E – 9 november 2019 – Waddinxveen

Zaterdag 9 november waren we in Waddinxveen voor onze recreanten roep 6/7 en groep 7/8.

Waddinxveen, dat is lekker dichtbij, de meesten gingen op de fiets, zo hadden we de warming-up alvast gehad. Om 12.30 kwamen de turn(st)ers binnen, ze hebben er allemaal zin in! Voor sommigen is het de eerste keer best spannend, kriebeltjes in de buik ook al doordat er wel honderd deelnemers zijn in een volle zaal met deels ingerichte turnzaal. Daarnaast is er een tweede turnzaaltje waar je fijn kunt oefenen en springen.

De eerste ronde Boskoop A1 op de mat, wow! Wat netjes, A1 scoort het hoogst van allemaal, goud op dit onderdeel. Boskoop A2 hetzelfde wow-effect, goed voor zilver en ook Boskoop 8/1 doet het supernetjes en goed. Eveneens goud op de mat. Trampoline springt net even anders dan in de Plataan maar wat doen zij het goed en enthousiast.

Groep A1 wederom goud, onze A2 wordt 6e. Groep 8/1 ontvangt brons. Het moeilijkste onderdeel, trampoline-kast is best best spannend, mar er wordt super gesprongen door de meiden van groep 8/1 Ze worden beloond met Zilver. Groep A2 verdient terecht brons, A1 wordt op dit onderdeel 5e. Wat een medailles… ook wel standaardjes genoemd, zeven stuks we zijn supertrots op iedereen. Als toetje de jump-in-beker voor groep A1 – voor de hoogste scores.

Wat een sportieve en leuke middag, voor iedereen een diploma, het was een feestje!

Eerste districtswedstrijd 4e divisie: 23 november 2019 – Amsterdam

Tijdens de eerste rayonwedstrijd in de 4e divisie turnen op zaterdag 23 november jl. te Amsterdam heeft GV Boskoop twee podiumplaatsen veroverd en tickets voor de finale in 2020 behaald. De Jeugd-2-turnsters Bindi en Iris beten ‘s morgens vroeg het spits af, zij turnden op brug, balk, pegasus en hun vloeroefening op muziek en eindigde op een mooie achtste en twaalfde plaats.

De opvolgende tweede wedstrijd was voor onze junioren Fang, Jara, Nicky, Tara en Tess. Het was een groot en zwaar wedstrijdveld. De sprongen half in/half uit gingen als een speer over de pegasus, wat tevens een eerste plaats voor Nicky en Tess opleverde.

Helaas lieten enkele turnsters wat steekjes vallen op de ongelijke brug, waardoor de turnsters op balk en vloer flink en sterk moesten uitblinken. De mooie flikflakken en salto ‘s, draaien en sprongen werden precies op de muziek uitgevoerd. Dit is goed gelukt; Tess een verdiende bronzen medaille, Nicky nipt naast het podium met een mooie vierde plaats, Jara wordt derde, Fang zeventiende, Tara achttiende.

De laatste wedstrijd was voor onze senioren Alisa en Dorinda, zij starten sterk op sprong, de brug ongelijk gaf hen een boost, om zo op de balk een juweel van een oefening met 11.133 pnt. te turnen. Alisa en Dorinda beiden tweede op dit onderdeel. Op vloer straalden zij en sprongen vol allure hun oefening op muziek. Einduitslag senioren: Dorinda een mooie achtste plaats en Alisa een verdiende zilveren medaille.

Tweede districtswedstrijd 4e divisie – 11 januari 2020

Tweemaal Brons en éénmaal Goud!! Wij zijn in onze nopjes, de turnsters van Gymnastiekvereniging Boskoop draaien goed: waren er op 23 november twee podiumplaatsen veroverd, afgelopen weekend werd dit overtroffen met tweemaal Brons en eenmaal een Gouden medaille voor de turnsters.

Wederom was de vroege start voor Bindi, Iris en Salomeja. Zij turnden netjes op brug, pirouetten, sprongen, radslagen óp en salto ván de balk, Bindi werd eerste op dit onderdeel, overslag over de pegasus en stralend vloeroefening op muziek., Bindi achttiende, Salomeja vijftiende en Iris zevende plaats.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-3.png

De opvolgende tweede wedstrijd was voor onze junioren Fang, Jara, Nicky, Tara en Tess. De sprongen half in/half uit en overslagen gingen als een speer over de pegasus, voor Fang en Nicky beiden een derde plaats. Tess werd derde met haar keurige brugoefening. Voor haar supernette vloeroefening kreeg Nicky zilver en Tess won goud op de balk. Nicky en Tess eindigen beiden op een derde plaats, Fang 16e, Tara 20e en Jara eindigde door een blessure als 22ste. Onze senioren Alisa en Dorinda begonnen sterk op de brug ongelijk, Alisa wordt eerste met haar strakke gestroomlijnde oefening. Op balk was Dorinda met haar opsprong de verrassing van de dag, een spagaat los op. Alisa turnt voor het eerst haar flikflak, resultaat,een tweede en vierde plaats op balk.

De vloeroefeningen van onze meiden zijn een lust voor het oog, vol allure, expressie en plezier turnden zij hun oefening op muziek. Met een superhoge score werd Alisa eerste met 12,05 pnt. Einduitslag senioren: Dorinda een supermooie zesde plaats en Alisa een zeer verdiende gouden medaille. Op naar de finales 4e divisie in juni 2020!

Turncompetitie poule 5 – 18 januari 2020 – Woerden

Op 18 januari was het tijd voor de eerste turncompetitiewedstrijd in poule 5 voor Doutzen, Elise, Hind, Fenne, Meike en Milou. Voor sommige turnsters hun eerste echte wedstrijd bij de A-selectie, dus dat was best spannend! Tijdens deze wedstrijd waren Hou Vast uit Hazerswoude en Mobilee uit Woerden de tegenstanders. Er werd begonnen op balk, waar de zenuwen goed onder controle werden gehouden en er – zonder vallen – nette elementen werden geturnd. Dit zorgde voor een tweede plaats op de balk!

Hierna gingen we door naar sprong, waar op verschillende situaties nette salto’s en overslagen werden geturnd. Ook hier een tweede plaats! Als derde toestel mogen we de vloeroefeningen op muziek laten zien. Hier worden weinig foutjes gemaakt en werder netjes op de muziek bewogen, maar de jury op vloer is erg streng vandaag en geeft niet al te hoge scores. Als laatste toestel nog naar de brug, waar veel nieuwe elementen worden geturnd, zoals wegzet, ophurken en salto!

Een goede afsluiting van een leuke wedstrijd, waarin we met 176,375 punten op de derde plaats eindigen, met maar 1 puntje verschil met Hou Vast. Op naar de tweede turncompetitiewedstrijd op 8 februari!